Μέτρηση βύθισης / διείσδυσης

Ανεξάρτητα από την εφαρμογή, η Testo διαθέτει ένα ευρύ φάσμα οργάνων μέτρησης και αισθητήρων για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του πυρήνα σε υγρά και πάστες ή ημιστερεά μέσα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύουν τα εξής: Όσο πιο λεπτός είναι ο αισθητήρας βύθισης / διείσδυσης, τόσο πιο γρήγορος είναι και τόσο λιγότερο πρέπει να βυθιστεί στο αντικείμενο μέτρησης.

Η καταγραφή της θερμοκρασίας μέσω βύθισης / διείσδυσης έχει πολλαπλές εφαρμογές στον τομέα των τροφίμων και της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις (π.χ. HACCP, CFR).

Η ποικιλία των οργάνων μέτρησης θερμοκρασίας της Testo ικανοποιεί τις ανάγκες σας είτε ανήκετε σε κάποια ομάδα επιθεώρησης, είτε είστε παραγωγός, είτε απλά εργάζεστε στον τομέα των τροφίμων ή των φαρμάκων και θέλετε να προσφέρετε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους πελάτες σας.

Σε κάθε επιμέρους όργανο θα βρείτε τα χαρακτηριστικά του, παρελκόμενα και αισθητήρες που αυτό μπορεί να έχει, όπως και παραδείγματα εφαρμογών.

 

Τα πιο κοινά σφάλματα μέτρησης

Αν ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι ψυχρότερος από το αντικείμενο μέτρησης, τότε αποσύρεται ενέργεια σε μορφή θερμότητας από το αντικείμενο μέτρησης κοντά στον αισθητήρα. Αν είναι θερμότερος από το αντικείμενο μέτρησης, τότε εισάγεται θερμότητα στο αντικείμενο. Η αναλογία μάζας του αισθητήρα και του μέσου θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη: Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο περισσότερη ενέργεια αποσύρεται από το αντικείμενο μέτρησης. Δεδομένου ότι αυτή η απώλεια ενέργειας σημαίνει ότι η πραγματική θερμοκρασία του αντικειμένου δεν μετράται πλέον, η πολύ μεγάλη μάζα του αισθητήρα μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα μέτρησης.

 

Συμβουλές για σωστή μέτρηση διείσδυσης

  • Το βάθος διείσδυσης πρέπει να είναι 10 έως 15 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο του αισθητήρα
  • Για τις μετρήσεις βύθισης σε υγρά, το υγρό πρέπει να διατηρείται συνεχώς σε κίνηση
  • Ιδανικά, το t99 επιτυγχάνεται έπειτα από περ. 0,5 δευτερόλεπτα

 download_now  Εξοπλισμός Μέτρησης - Ανάλυση

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 - 8 ΑΠΟ 34
Εμφάνιση: ανά σελίδα - Ταξινόμιση:

Για γρήγορη (διαφορική) μέτρηση της θερμοκρασίας

Κωδικός: 0563 9222

Το μικρότερο πτυσσόμενο θερμόμετρο με μεγάλη ακρίβεια στις μετρήσεις.

Κωδικός: 0560 0103
Το πρώτο αδιάβροχο πτυσσόμενο θερμόμετρο
Κωδικός: 0563 0104

Αδιάβροχο πτυσσόμενο θερμόμετρο τροφίμων με υπέρυθρες

Κωδικός: 0560 1040

Ανθεκτικό θερμόμετρο για χειρισμό με ένα χέρι

Κωδικός: 0563 1051

Ανθεκτικό θερμόμετρο για χειρισμό με ένα χέρι

Κωδικός: 0563 1052

Ανθεκτικό θερμόμετρο για χειρισμό με ένα χέρι με άκρο κατεψυγμένων τροφίμων

Κωδικός: 0563 1054
Το συμπαγές θερμόμετρο τροφίμων
Κωδικός: 0560 1063
© 2016 VoulTherm | All rights reserved Designed + Developed by NetApps