Ως επαγγελματίας στον τομέα των τροφίμων ή επιθεωρητής τροφίμων, πραγματοποιείτε εκτεταμένες μετρήσεις και επιθεωρήσεις στα τρόφιμα. Με το σετ επαγγελματικών ελέγχων τροφίμων της Testo έχετε στη διάθεσή σας 5 χρήσιμα όργανα μέτρησης αποθηκευμένα με ασφάλεια στην ειδική βαλίτσα, με την οποία μπορείτε να διεξάγετε αξιόπιστα γρήγορους ελέγχους θερμοκρασίας, μετρήσεις της θερμοκρασίας πυρήνα, καθώς και να προσδιορίζετε την τιμή του pH και την ποιότητα του ελαίου τηγανίσματος. Το μονοκάναλο θερμόμετρο testo 926 είναι ιδανικό για όλες τις μετρήσεις στον τομέα των τροφίμων, μπορεί να συνδεθεί με ασύρματους αισθητήρες και διαθέτει ηχητικό συναγερμό, όπως και αποθήκευση Min.-Max. τιμών. Με το testo 104-iR, πτυσσόμενο θερμόμετρο υπερύθρων και διείσδυσης και το υπέρυθρο θερμόμετρο testo 826-T2 μπορείτε να πραγματοποιήσετε μετρήσεις θερμοκρασίας είτε στον πυρήνα των τροφίμων, είτε ανέπαφα και πάντα σύμφωνα με HACCP. Το όργανο μέτρησης pH / θερμοκρασίας testo 206-pH2 είναι κατάλληλο για μετρήσεις σε ημιστερεά και υγρά μέσα.Τέλος, ο μετρητής ποιότητας ελαίου τηγανίσματος testo 270 μετράει το TPM (ολικά πολικά συστατικά) και σας ειδοποιεί με ηχητικά και οπτικά σήματα όταν το λάδι σας χρειάζεται αλλαγή.
Έλεγχος θερμοκρασίας για εισερχόμενα αγαθά και κατά τη μεταφορά και αποθήκευση
Η θερμοκρασία των τροφίμων επηρεάζει αποφασιστικά τον σχηματισμό και τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και επομένως την ποιότητα των προϊόντων και την υγεία των καταναλωτών. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων, υπάρχει επομένως η υποχρέωση να παρακολουθούνται οι θερμοκρασίες των τροφίμων και να ελέγχεται ότι η συμμόρφωση με την αλυσίδα ψύξης είναι μη διακοπτόμενη. Ένα από τα μέτρα που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθεί αυτό είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας κατά την παραλαβή, κατά τη μεταφορά και κατά την αποθήκευση των εμπορευμάτων. Το θερμόμετρο υπερύθρων και διείσδυσης testo 104-IR σας βοηθά να το κάνετε αυτό.
Προσφέρει:
Μέτρηση pH για ανάλυση πόσιμου νερού
Από το 1980 έχουν θεσπιστεί νομοθετημένες ευρωπαϊκές οδηγίες, οι οποίες έχουν ρυθμίσει τις οριακές τιμές συγκεκριμένων παραμέτρων στο πόσιμο νερό. Το διάταγμα για το πόσιμο νερό της 21ης Μαΐου 2001 στη Γερμανία αποφάσισε ότι οι εταιρείες παροχής νερού υποχρεούνται να παρέχουν στους πελάτες τους πόσιμο νερό το οποίο να ανταποκρίνεται στην ποιότητα που ορίζεται στο διάταγμα για το πόσιμο νερό. Η τιμή του pH είναι μια σημαντική παράμετρος για τον προσδιορισμό της ποιότητας του νερού.
Τα δείγματα νερού που λαμβάνονται πρέπει να ελέγχονται για την τιμή του pH τους απευθείας ή αμέσως μετά τη δειγματοληψία. Αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει το όξινο όριο 6,5 ή το αλκαλικό όριο 9,5 και θα πρέπει κανονικά να βρίσκεται στο ουδέτερο εύρος περίπου 7.
Τα πλεονεκτήματα του οργάνου μέτρησης pH για χρήση με το ένα χέρι testo 206:
Μέτρηση του pH για τη διασφάλιση της ποιότητας στον τομέα των τροφίμων
Η τιμή του pH των τροφίμων έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη μικροοργανισμών και συνεπώς στην ποιότητα και την ασφάλειά τους. Για το λόγο αυτό, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την τιμή pH ως ποιοτικό χαρακτηριστικό για την αξιολόγηση των τροφίμων τους. Για παράδειγμα, η τιμή pH έχει μεγάλη σημασία στην παρασκευή κρεάτων, αλλαντικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η τιμή του pH είναι μια σημαντική ποιοτική παράμετρος στον τομέα των τροφίμων. Επηρεάζει ιδιαιτέρως τις ιδιότητες του κρέατος και των προϊόντων με βάση το κρέας, ιδίως όσον αφορά την ικανότητα δέσμευσης νερού, τη γεύση, το χρώμα, την ευαισθησία και τη διάρκεια ζωής. Στον τομέα της αρτοποιίας, η οξύτητα του προζυμιού μπορεί να προσδιοριστεί μέσω της τιμής του pH. Στην περίπτωση προϊόντων όπως τα ντρέσινγκ για σαλάτες, η τιμή του pH συμβάλλει στην εξασφάλιση σταθερής ποιότητας ή σταθερής οξύτητας του προϊόντος.
Τα πλεονεκτήματα του οργάνου μέτρησης pH για χρήση με το ένα χέρι testo 206:
Μέτρηση pH στη βιομηχανία καλλυντικών
Η τιμή του pH είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά την αξιολόγηση της ποιότητας των καλλυντικών προϊόντων. Τα καλλυντικά προϊόντα που είναι πολύ όξινα ή πολύ αλκαλικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή εξανθήματα στο δέρμα. Η τιμή pH του δέρματος είναι κανονικά μεταξύ 5 και 6,5 χάρη στο φυσικό προστατευτικό όξινο μανδύα του. Τα καθαριστικά "ουδέτερου pH" είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς όξινα και μπορούν να στηρίξουν τον προστατευτικό όξινο μανδύα του δέρματος, πράγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα.
Κατά συνέπεια, η τιμή pH των καλλυντικών πρέπει να παρακολουθείται, να ελέγχεται και, εάν είναι απαραίτητο, να προσαρμόζεται από το στάδιο της παραγωγής, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να έχει την απαιτούμενη τιμή.
Ο κατάλληλος συνεργάτης στην επιθεώρηση τροφίμων.