Μέτρηση βύθισης / διείσδυσηςΑνεξάρτητα από την εφαρμογή, η Testo διαθέτει ένα ευρύ φάσμα οργάνων μέτρησης και αισθητήρων για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του πυρήνα σε υγρά και πάστες ή ημιστερεά μέσα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύουν τα εξής: Όσο πιο λεπτός είναι ο αισθητήρας βύθισης / διείσδυσης, τόσο πιο γρήγορος είναι και τόσο λιγότερο πρέπει να βυθιστεί στο αντικείμενο μέτρησης. Η καταγραφή της θερμοκρασίας μέσω βύθισης / διείσδυσης έχει πολλαπλές εφαρμογές στον τομέα των τροφίμων και της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες νομικές απαιτήσεις (π.χ. HACCP, CFR). Η ποικιλία των οργάνων μέτρησης θερμοκρασίας της Testo ικανοποιεί τις ανάγκες σας είτε ανήκετε σε κάποια ομάδα επιθεώρησης, είτε είστε παραγωγός, είτε απλά εργάζεστε στον τομέα των τροφίμων ή των φαρμάκων και θέλετε να προσφέρετε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους πελάτες σας. Σε κάθε επιμέρους όργανο θα βρείτε τα χαρακτηριστικά του, παρελκόμενα και αισθητήρες που αυτό μπορεί να έχει, όπως και παραδείγματα εφαρμογών.
Τα πιο κοινά σφάλματα μέτρησηςΑν ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι ψυχρότερος από το αντικείμενο μέτρησης, τότε αποσύρεται ενέργεια σε μορφή θερμότητας από το αντικείμενο μέτρησης κοντά στον αισθητήρα. Αν είναι θερμότερος από το αντικείμενο μέτρησης, τότε εισάγεται θερμότητα στο αντικείμενο. Η αναλογία μάζας του αισθητήρα και του μέσου θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη: Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο περισσότερη ενέργεια αποσύρεται από το αντικείμενο μέτρησης. Δεδομένου ότι αυτή η απώλεια ενέργειας σημαίνει ότι η πραγματική θερμοκρασία του αντικειμένου δεν μετράται πλέον, η πολύ μεγάλη μάζα του αισθητήρα μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα μέτρησης.
Συμβουλές για σωστή μέτρηση διείσδυσης
|