Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση θερμοκρασίας και υγρασίας στην αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων σε φαρμακεία και νοσοκομεία με το testo Saveris 2.

Στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία, η υγεία των ασθενών είναι πρωταρχικής σημασίας. Εδώ ειδικότερα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να αποφεύγουμε με συνέπεια τους κινδύνους που προκύπτουν λόγω της ακατάλληλης αποθήκευσης φαρμάκων ή μονάδων αίματος. Τα ευαίσθητα στη θερμοκρασία και την υγρασία φάρμακα πρέπει να αποθηκεύονται υπό ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες και η συμμόρφωσή τους σε αυτές να παρακολουθείται και να τεκμηριώνεται συνεχώς. Οι υπεύθυνοι πρέπει να ξοδέψουν πολύ χρόνο σε αυτό, επειδή τα σφάλματα μπορεί να έχουν δαπανηρές συνέπειες: μόνο ένα ψυγείο φαρμακείου αποθηκεύει συχνά φάρμακα αξίας 20.000 ευρώ - για να μην αναφερθούμε στην αξία της καλής φήμης.

Με το σύστημα παρακολούθησης δεδομένων μέτρησης testo Saveris 2 cloud, η Testo έχει υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας και απλοποίησε σημαντικά την αυτοματοποιημένη συλλογή, αποθήκευση και ανάλυση δεδομένων μέτρησης. Τα καταγραφικά δεδομένων WiFi που είναι εγκατεστημένα σε όλα τα σχετικά σημεία ψύξης μπορούν να αναγνωστούν μέσω WLAN, έτσι ώστε τα δεδομένα να είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή μέσω του Saveris Cloud. Οι ειδοποιήσεις αποστέλλονται αυτόματα, εάν παραβιάζονται οι οριακές τιμές. Επομένως, μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις σχετικές συνθήκες περιβάλλοντος στα ψυγεία, το ιατρείο, το εργαστήριο και τους χώρους παρασκευής συνταγών - πραγματικά εύκολα, ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε.

Η πρόκληση

Σχεδόν όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία και την υγρασία, πολλά μάλιστα πρέπει να αποθηκεύονται σε ψυχρή αλυσίδα, επομένως συνήθως πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 °C και 8 °C. Ταυτόχρονα, όταν πρόκειται για πολλά σύγχρονα φάρμακα, οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και υγρασίας είναι προβληματικές και επομένως πρέπει να αποφευχθούν. Για παράδειγμα, η κατάψυξη μόνο μία φορά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που περιέχουν πρωτεΐνες - δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και αντιπροσωπεύουν αντίστοιχη απώλεια για τον φαρμακοποιό. Δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και λιγότερο ευαίσθητα προϊόντα δεν μπορούν να ανεχθούν μεγάλες διακυμάνσεις, η “Ελεγχόμενη θερμοκρασία χώρου” (CRT) +25 °C για την αποθήκευση φαρμάκων επίσης διαδραματίζει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο.

Στα νοσοκομεία, οι μονάδες αίματος και τα εργαστηριακά δείγματα, καθώς και τα φάρμακα, πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς, όπως και το κλίμα στα δωμάτια αναμονής και ανάκαμψης, των χειρουργείων, των μονάδων εντατικής θεραπείας, των cleanrooms και της κουζίνας. Οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή η συμμόρφωση με τις επιτρεπόμενες τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγυημένη και τεκμηριωμένη - μια σημαντική επιπλέον προσπάθεια για το προσωπικό του νοσοκομείου.

Η λύση


Η προοδευτική ψηφιοποίηση και ο αυτοματισμός ανοίγουν εντελώς νέες δυνατότητες παρακολούθησης του κλίματος στον φαρμακευτικό τομέα. Το testo Saveris 2 cloud αυτοματοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία μέτρησης: με το testo Saveris 2, οι τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας σε περιοχές πωλήσεων και αποθήκευσης καθώς και σε ψυγεία καταγράφονται σε πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία και μεταδίδονται στο Testo Cloud μέσω WLAN, όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια και μόνιμα. Από εκεί, μπορούν να ανακτηθούν από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή μέσω ενός τυπικού προγράμματος περιήγησης ιστού - σε υπολογιστή γραφείου ή smartphone ενώ βρίσκεστε έξω. Δεν απαιτείται ειδικό λογισμικό, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά συστήματα παρακολούθησης - δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ή να ενημερώνετε συνεχώς τίποτα. Χάρη στις πολλές διαφορετικές επιλογές οπτικοποίησης που προσφέρει το testo Saveris 2, ακόμη και η προηγούμενη χρονοβόρα τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων είναι πραγματικά εύκολη. Αυτό εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και χρήμα και ταυτόχρονα διασφαλίζει την τήρηση όλων των νομικών κανονισμών και προτύπων. Ακόμα και αν παραβιαστούν οι οριακές τιμές, η ασφάλεια είναι πάντα εγγυημένη: το testo Saveris 2 ειδοποιεί τους υπευθύνους μέσω SMS ή e-mail, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αμέσως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά
• Αυτοματοποιημένη, αξιόπιστη παρακολούθηση θερμοκρασίας
• Τα δεδομένα μέτρησης είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, ακόμη και χρησιμοποιώντας smartphone ή tablet ενώ βρίσκεστε εν κινήσει
• Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα με την αυτόματη ανάγνωση καταγραφικών δεδομένων
• Επεκτάσιμο με άλλα καταγραφικά δεδομένων, όπως απαιτείται
• Αυτόματες ειδοποιήσεις σε περίπτωση παραβίασης οριακής τιμής ή δυσλειτουργίας
• Πολύ υψηλή ασφάλεια, επειδή τα δεδομένα αποθηκεύονται διπλά - στο cloud και στο καταγραφικό

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.