Τα συστήματα VAC σε cleanrooms πρέπει να πληρούν αυστηρές απαιτήσεις νομικής υγιεινής.

Προκειμένου να τηρηθούν οι διάφοροι κανονισμοί και κατευθυντήριες γραμμές για την τήρηση των εν λόγω προτύπων, πρέπει να διασφαλίζεται τακτικά η προδιαγεγραμμένη τιμή ανταλλαγής αέρα ενός χώρου, ελέγχοντας τη συνολική παροχή όγκου του συστήματος. Αυτοί οι έλεγχοι διεξάγονται συχνά σε μεγαλύτερες εξόδους στροβιλισμού, οι οποίες κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα. Το πρόβλημα στις εξόδους στροβιλισμού: ο στροβιλώδης αέρας μπορεί να παραποιήσει σοβαρά το αποτέλεσμα μέτρησης.

Με την κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420, αυτά τα σφάλματα μέτρησης μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Ο ενσωματωμένος ανορθωτής ροής ηρεμεί την αναταραχή, διασφαλίζοντας έτσι έναν ακριβέστερο προσδιορισμό του όγκου ροής στις εξόδους στροβιλισμού. Και χάρη στο χαμηλό βάρος της κουκούλας, οι συχνές μετρήσεις σε μεγάλους χώρους, καθώς και μετρήσεις πάνω από το ύψος του κεφαλιού μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και άνεση.

Η πρόκληση

Σε cleanrooms, όπως και σε νοσοκομεία, εργαστήρια ή παραγωγούς τροφίμων, η υγιεινή είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα VAC σε αυτές τις αίθουσες πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές. Ο κανονισμός EN ISO 14644, για παράδειγμα, ορίζει τον βαθμό καθαρότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σε ένα cleanroom, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να διατηρείται με μια ορισμένη τιμή ανταλλαγής αέρα. Ανάλογα με το σύστημα VAC, ο ρυθμός αυτός πρέπει να ελέγχεται αρκετές φορές το χρόνο από έναν τεχνικό κλιματισμού, μετρώντας τον συνολικό όγκο ροής στην έξοδο αέρα ή τον αγωγό. Στις μετρήσεις σε εξόδους αέρα, παρουσιάζεται ένα πρόβλημα: Τα δωμάτια όπως αυτά έχουν μεγάλες εξόδους στροβιλισμού που είναι εγκατεστημένες ως πρότυπο, οι οποίες δεν εκτοξεύουν τον αέρα ευθεία στο δωμάτιο, αλλά αντίθετα στροβιλίζεται συνεχώς. Η συνέπεια αυτού του στροβιλισμού: Οι ροές αέρα συχνά μετρούνται λανθασμένα σε αυτές τις θέσεις και αυτό περιπλέκει ουσιαστικά τον προσδιορισμό του όγκου ροής.

Η λύση

Η κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420 μειώνει σημαντικά τα σφάλματα μέτρησης στις μεγαλύτερες εξόδους στροβιλισμού. Ο καινοτόμος ανορθωτής ροής μετατρέπει την αναταραχή σε μια σχεδόν ομοιόμορφη ροή αέρα, οδηγώντας σε μια πολύ πιο ακριβή μέτρηση. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κουκούλας είναι το χαμηλό βάρος της, μόλις 2.9 kg. Σε συνδυασμό με τις εργονομικές λαβές, οι συχνές ή δύσκολες μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με άνεση και ασφάλεια. Εκτός από αυτό, η κουκούλα καταγράφει το κλίμα περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και έναν αισθητήρα απόλυτης πίεσης.

Η εφαρμογή

Οι υποδοχές ράβδων σε σχήμα χοάνης υποστηρίζουν την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση και το καρότσι που περιλαμβάνεται στην παράδοση εξασφαλίζει ασφαλή μεταφορά. Οι κινητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablet, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερη οθόνη και τηλεχειριστήριο μέσω της ενσωμάτωσης της εφαρμογής Bluetooth - ιδιαίτερα χρήσιμη για την ασφαλή χρήση ενός τρίποδου για ψηλά ταβάνια. Μετά τη μέτρηση, η App επιτρέπει την οριστικοποίηση και την αποστολή του πρωτοκόλλου μέτρησης απευθείας στην τοποθεσία. Η μέτρηση διαφορικής πίεσης ή οι μετρήσεις με σωλήνα Pitot είναι επίσης δυνατές με το αφαιρούμενο όργανο μέτρησης, εισάγοντας απλώς τη γεωμετρία του αγωγού. Με την κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420, οι χρήστες μπορούν γρήγορα και με ακρίβεια να πληρούν τις οδηγίες για την υγιεινή και τους κανονισμούς σχετικά με την ποιότητα του εσωτερικού αέρα για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού σε cleanrooms.

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.