Στη βιομηχανία, τα συστήματα VAC έχουν τη δουλειά να εγγυώνται καλές συνθήκες περιβάλλοντος για εργασία και παραγωγή.

Η κακή ποιότητα του αέρα δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο την ποιότητα του προϊόντος, αλλά στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού. Προκειμένου να τηρηθούν οι διάφοροι κανονισμοί και κατευθυντήριες γραμμές, πρέπει να διασφαλίζεται τακτικά η καθορισμένη τιμή ανταλλαγής αέρα ενός χώρου, ελέγχοντας τη συνολική παροχή όγκου του συστήματος. Αυτοί οι έλεγχοι διεξάγονται συχνά σε μεγαλύτερες εξόδους στροβιλισμού, οι οποίες κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα. Το πρόβλημα στις εξόδους στροβιλισμού: ο ταραχώδης αέρας μπορεί να παραποιήσει σοβαρά το αποτέλεσμα μέτρησηςΜε την κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420, αυτά τα σφάλματα μέτρησης μπορούν να μειωθούν σημαντικά. Ο ενσωματωμένος ανορθωτή ροής ανακουφίζει την αναταραχή, διασφαλίζοντας έναν πιο ακριβή προσδιορισμό του όγκου ροής στις εξόδους στροβιλισμού. Και χάρη στο χαμηλό βάρος της κουκούλας, οι συχνές μετρήσεις σε πολλά δωμάτια, καθώς και οι μετρήσεις πάνω από το ύψος του κεφαλιού μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και άνεση.

Η πρόκληση


Το κλίμα εσωτερικού αέρα σε εταιρείες παραγωγής από τις βιομηχανίες τροφίμων, καπνού, χαρτιού, κλωστοϋφαντουργίας ή ξύλου πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις. Από τη μία πλευρά, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού. Και από την άλλη, θα πρέπει να εγγυάται ομοιόμορφες συνθήκες περιβάλλοντος για μια άψογη διαδικασία παραγωγής και υψηλότερη ποιότητα προϊόντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστήματα VAC σε αυτές τις αίθουσες πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές. Ο κρίσιμος παράγοντας είναι η καθορισμένη ανταλλαγή αέρα. Ανάλογα με το σύστημα VAC, ο ρυθμός αυτός πρέπει να ελέγχεται αρκετές φορές το χρόνο από έναν τεχνικό κλιματισμού, μετρώντας τον συνολικό όγκο ροής στην έξοδο αέρα ή σε αγωγό. Στις μετρήσεις σε εξόδους αέρα, παρουσιάζεται ένα πρόβλημα: Δωμάτια όπως αυτά έχουν μεγάλες εξόδους στροβιλισμού που είναι εγκατεστημένες ως πρότυπο, οι οποίες δεν εκτοξεύουν τον αέρα κατευθείαν στο δωμάτιο, αλλά στροβιλίζεται συνεχώς. Η συνέπεια αυτού του στροβιλισμού: Οι ροές αέρα συχνά μετρούνται λανθασμένα σε αυτές τις θέσεις και αυτό περιπλέκει ουσιαστικά τον προσδιορισμό του όγκου ροής.

Η λύση


Η κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420 μειώνει σημαντικά τα σφάλματα μέτρησης στις μεγαλύτερες εξόδους στροβιλισμού. Ο καινοτόμος ανορθωτής ροής μετατρέπει την αναταραχή σε μια σχεδόν ομοιόμορφη ροή αέρα, οδηγώντας σε μια πολύ πιο ακριβή μέτρηση. Εκτός από αυτό, η κουκούλα καταγράφει το κλίμα του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας έναν ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας καθώς και έναν αισθητήρα απόλυτης πίεσης. Ένα άλλο πλεονέκτημα της κουκούλας είναι το χαμηλό βάρος της, μόλις 2.9 kg. Σε συνδυασμό με τις εργονομικές λαβές, οι συχνές ή δύσκολες μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν άνετα και με ασφάλεια. Η εφαρμογή είναι επίσης απλή: οι υποδοχές ράβδων σε σχήμα χοάνης υποστηρίζουν την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση και το καρότσι που περιλαμβάνεται στην παράδοση εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά. Οι κινητές συσκευές όπως τα smartphones και τα tablet μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερη οθόνη και τηλεχειριστήριο μέσω της ενσωμάτωσης της εφαρμογής Bluetooth - ιδιαίτερα χρήσιμη για την ασφαλή χρήση ενός τρίποδου για ψηλά ταβάνια. Μετά τη μέτρηση, η App επιτρέπει την οριστικοποίηση και την αποστολή του πρωτοκόλλου μέτρησης απευθείας στην τοποθεσία. Μετρήσεις διαφορικής πίεσης και σωλήνα Pitot είναι επίσης δυνατές με το αφαιρούμενο όργανο μέτρησης, εισάγοντας απλώς τη γεωμετρία του αγωγού. Με την κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420, οι χρήστες μπορούν γρήγορα και με ακρίβεια να εκπληρώσουν τους νομικούς κανονισμούς για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού στη βιομηχανία.

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.