Πολλοί άνθρωποι εισέρχονται συνεχώς στον χώρο της παραγωγής κρεάτων, είτε λόγω οικογενειακής επιχείρησης, είτε γιατί έκαναν το μεγάλο βήμα να ανοίξουν μία δική τους. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως παλιά. Οι νομικές απαιτήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι -δικαίως- πιο αυστηρές και τα πρότυπα πρέπει να πληρούνται.

Για την τυποποίηση αυτής της διαδικασίας, πολλές χώρες έχουν θεσπίσει νόμους και κατευθυντήριες γραμμές για τη μέτρηση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει ένα πρότυπο για την ενιαία αναθεώρηση της νομοθεσίας τροφίμων (ΕΕ 852/2004, τροποποιημένο (ΕΕ) 2021/382). Η μέτρηση και η παρακολούθηση των οριακών τιμών θερμοκρασίας δεν επαρκεί πλέον. Οι τιμές πρέπει να καταγράφονται και να αρχειοθετούνται.

Εκτός από τη μέτρηση της θερμοκρασίας των κρεάτων, σημαντική είναι και η παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας του χώρου κατά τη μεταφορά και την αποθήκευσή του μέχρι και τη στιγμή της πώλησης. Εξίσου σημαντική είναι η παρακολούθηση του pH του κρέατος, καθώς επηρεάζει τις ιδιότητές του, το επίπεδο ποιότητας και έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον τεχνολογίες μέτρησης που καθιστούν την παρακολούθηση και την τεκμηρίωση των απαιτούμενων τιμών παιχνιδάκι.

Οριακές τιμές θερμοκρασίας στην ΕΕ

Εισερχόμενα αγαθά

Εγκαταστάσεις αποθήκευσης

Νωπό κρέας (κρέατα, μεγάλα θηράματα)

≤ +7 °C

≤ +7 °C

Νωπά πουλερικά, κουνέλια, λαγοί, μικρά θηράματα

≤ +4 °C

≤ +4 °C

Εντόσθια

≤ +3 °C

≤ +3 °C

Κιμάς (από επιχειρήσεις της ΕΕ)

≤ +2 °C

≤ +2 °C

Παρασκευάσματα κρέατος (που παρασκευάζονται και πωλούνται επί τόπου)

≤ +2 °C

≤ +2 °C

Παρασκευάσματα κρέατος (από επιχειρήσεις της ΕΕ)

≤ +4 °C

≤ +4 °C

Προϊόντα μαγειρεμένου κρέατος, αλλαντικά

≤ +7 °C

≤ +7 °C

Από τη μεταφορά στην αποθήκευση και τη συντήρηση στα ψυγεία του κρεοπωλείου σας, η testo προσφέρει λύσεις με μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων καταγραφής δεδομένων. Είτε πρόκειται για ένα απλό καταγραφικό usb (testo 184testo, 174testo 175), είτε επιθυμείτε να λαμβάνετε συναγερμούς μέσω sms, email και να παρακολουθείτε τις τιμές μέτρησης μέσω του smartphone ή του tablet σας είτε να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας σε ένα cloud (testo Saveris 2).

Για τον επιτόπιο έλεγχο της θερμοκρασίας υπέρυθρα (testo 831, testo 104iR), ή με μετρήσεις πυρήνα (testo 108testo 104testo 106), τα όργανα μέτρησης testo διευκολύνουν την εργασία σας εξασφαλίζοντας ακρίβεια και αξιοπιστία, χωρίς να χρειάζεστε ειδική εκπαίδευση για να τα χρησιμοποιήσετε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη μέτρηση pH το μοντέλο testo 205 έχει κατασκευαστεί ειδικά για τον τομέα επεξεργασίας κρέατος και μπορεί να εισαχθεί στο κρέας χωρίς προκαταρκτική διάνοιξη οπής χάρη στο ειδικό άκρο μέτρησης. Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, η τεχνολογία είναι πλέον στο πλευρό σας. Σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε το επάγγελμά σας πραγματική τέχνη.

Και όλο αυτό με τρόπο απλό, εύκολο, αξιόπιστο και σύμφωνο με όλες τις νομικές απαιτήσεις. Στο επιχειρείν η ποιότητα και ο σεβασμός στον καταναλωτή είναι το άλφα και το ωμέγα.

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.