Στο αρτοποιείο, στο κρεοπωλείο, στο σούπερ μάρκετ ή στο εστιατόριο - κάθε μέρα, οι καταναλωτές πρέπει να μπορούν να βασίζονται στο γεγονός ότι το φαγητό που τους προσφέρετε είναι φρέσκο και άψογης ποιότητας. Προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό και να συμμορφωθούν με τα νόμιμα πρότυπα υγιεινής, ιδίως τα ευπαθή εμπορεύματα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, πρέπει να αποθηκεύονται και να υπόκεινται επεξεργασία υπό συνεχώς άψογες κλιματολογικές συνθήκες. Ωστόσο, ο χρόνος, το κόστος και η εργασία που συνεπάγεται η μακροπρόθεσμη, αξιόπιστη παρακολούθηση κρίσιμων παραμέτρων, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία, είναι συχνά δυσανάλογα με τα αναμενόμενα οφέλη.

Με το σύστημα παρακολούθησης δεδομένων μέτρησης με testo Saveris 2 cloud, η Testo υιοθέτησε μια νέα προσέγγιση για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας και απλοποίησε σημαντικά την αυτοματοποιημένη συλλογή, αποθήκευση και ανάλυση δεδομένων μέτρησης. Τα καταγραφικά δεδομένων WiFi που είναι εγκατεστημένα σε όλα τα σχετικά σημεία ψύξης μπορούν να διαβαστούν μέσω WLAN, έτσι ώστε τα δεδομένα να είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή μέσω του Saveris Cloud.

Ειδοποιήσεις αποστέλλονται αυτόματα, εάν παραβιαστούν οι οριακές τιμές. Επομένως, μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις σχετικές συνθήκες περιβάλλοντος σε αποθηκευτικούς χώρους ψύξης και βαθιάς κατάψυξης, σε ψυγεία και κατά τη μεταφορά τροφίμων - πολύ εύκολα, ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε.

Η πρόκληση

Στο εμπόριο τροφίμων και στο εμπόριο catering, υπάρχουν πολλά μέρη όπου πρέπει να διασφαλιστεί η ποιότητα των τροφίμων. Η μεγαλύτερη απειλή είναι αυτή της μόλυνσης από επικίνδυνα μικρόβια. Είτε μιλάμε για σαλμονέλα, λιστέρια ή Escherichia coli - όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί εξαπλώνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.

Για την εξάλειψη των παραγόντων κινδύνου, οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να ακολουθούν το σύστημα του HACCP.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται συνεχώς μεταξύ καθορισμένων ανώτατων και κατώτατων οριακών τιμών, για παράδειγμα κάτω των –18 °C για κατεψυγμένα προϊόντα ή μεταξύ +4 και +8 °C για γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε, γιατί στην αναταραχή των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης, είναι εύκολο να παραβλεφθεί κάτι. Οι χειροκίνητοι έλεγχοι θερμοκρασίας είναι επιρρεπείς σε σφάλματα και δεν προσφέρουν συνεχή ασφάλεια. Οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες: δε διακυβεύεται μόνο η συμμόρφωση με τους νομικούς κανονισμούς και τις οδηγίες, αλλά και η εμπιστοσύνη των πελατών. Ακόμα και αν δεν παρουσιαστούν σφάλματα, η καθημερινή διασφάλιση ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της τεκμηρίωσης, απαιτεί πολύ χρόνο και δεσμεύει προσωπικό.

Η λύση

Η προοδευτική ψηφιοποίηση και ο αυτοματισμός ανοίγουν εντελώς νέες δυνατότητες παρακολούθησης της θερμοκρασίας στον τομέα των τροφίμων. Η χειροκίνητη ανάγνωση των καταγραφικών είναι πλέον παρελθόν: με το σύστημα παρακολούθησης δεδομένων testo Saveris 2 cloud, η παρακολούθηση πραγματοποιείται εντελώς αυτόματα. Οι μετρήσεις θερμοκρασίας (και υγρασίας, εάν απαιτείται) μεταδίδονται στο Saveris Cloud μέσω WLAN εντός καθορισμένου χρονικού διαστήματος, όπου αποθηκεύονται με ασφάλεια και μόνιμα. Από εκεί, μπορούν να ανακτηθούν από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή μέσω ενός τυπικού προγράμματος περιήγησης ιστού - σε υπολογιστή γραφείου ή smartphone ενώ βρίσκεστε έξω.

Δεν απαιτείται εγκατάσταση συγκεκριμένου λογισμικού, καθώς με το testo Saveris 2 έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας απλά με τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης. Επομένως τα δεδομένα σας είναι πάντα προσβάσιμα όπου και αν είστε, σε οποιαδήποτε τερματική συσκευή – PC, notebook, tablet ή smartphone. Οι σαφείς παρουσιάσεις και οι επιλογές ανάλυσης απλοποιούν την παρακολούθηση και την τεκμηρίωση. Ακόμα και σε περίπτωση παραβίασης της οριακής τιμής, η ασφάλεια είναι πάντα εγγυημένη: το testo Saveris 2 ειδοποιεί τους υπεύθυνους μέσω e-mail ή SMS, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αμέσως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Έτσι εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα και ταυτόχρονα αυξάνετε την ασφάλεια, γιατί το «ανθρώπινο λάθος» μπορεί να αποκλειστεί αξιόπιστα.

Τα πλεονεκτήματα με μια ματιά

-Αυτοματοποιημένη, αξιόπιστη παρακολούθηση θερμοκρασίας

-Τα δεδομένα μέτρησης είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, ακόμη και χρησιμοποιώντας smartphone ή tablet ενώ βρίσκεστε εν κινήσει

-Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα με την αυτόματη ανάγνωση των καταγραφικών

-Επεκτάσιμο με άλλα καταγραφικά δεδομένων, εάν απαιτείται

-Αυτόματες ειδοποιήσεις σε περίπτωση παραβίασης οριακών τιμών ή δυσλειτουργιών

-Πολύ υψηλή ασφάλεια, επειδή τα δεδομένα αποθηκεύονται στο cloud και στο καταγραφικό δεδομένων

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.