Προκειμένου οι άνθρωποι να αισθάνονται άνετα σε έναν εσωτερικό χώρο πρέπει, μεταξύ άλλων παραγόντων, να εξασφαλίζεται η ποιότητα του αέρα.

Κατά την εκτίμηση κλειστών χώρων, η ποιότητα αυτή προκύπτει από τους όγκους ροής του εγκατεστημένου συστήματος VAC. Προκειμένου να τηρηθούν οι κανονισμοί για την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, είναι απαραίτητος ο τακτικός έλεγχος της συνολικής ροής όγκου του συστήματος VAC. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν τεχνικό κλιματισμού να διεξάγει έως και πενήντα μετρήσεις σε διαφορετικές εξόδους αέρα σε αρκετά δωμάτια. Η εξαιρετικά ελαφριά και βολική κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420 απλοποιεί πολύ αυτές τις μετρήσεις. Και χάρη σε έναν ενσωματωμένο ανορθωτή ροής, επιτρέπει επίσης να επιτυγχάνεται πιο ακριβές αποτέλεσμα μέτρησης σε μεγαλύτερες εξόδους στροβιλισμού.

Η πρόκληση
Η υψηλή συγκέντρωση CO2 σε ένα δωμάτιο οδηγεί σε κόπωση και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει ασθένειες. Για το λόγο αυτό, πρέπει να εισαχθεί επαρκές οξυγόνο με ανταλλαγή καθαρού αέρα, ειδικά σε εμπορικά κτίρια, γραφεία και σχολεία. Η οδηγία DIN EN 13779 για τους χώρους εργασίας απαιτεί ακόμη και ορισμένες εξωτερικές ροές αέρα, ανάλογα με τη δραστηριότητα των ατόμων στην αίθουσα:

20-40 m3/h ανά άτομο με κυρίως καθιστική δραστηριότητα
40-60 m3/h ανά άτομο με κυρίως μη καθιστική δραστηριότητα
πάνω από 65 m3/h ανά άτομο με βαριά σωματική δραστηριότητα.

Για την τήρηση αυτών των προδιαγραφών, ο τεχνικός κλιματισμού ελέγχει τακτικά τους συνολικούς όγκους ροής του συστήματος VAC. Για να γίνει αυτό, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και πενήντα μετρήσεις σε διαφορετικές εξόδους, πράγμα που σημαίνει μεγάλη σωματική επιβάρυνση. Εκτός από αυτό, αυτά τα δωμάτια έχουν μεγάλες εξόδους στροβιλισμού που είναι εγκατεστημένες ως πρότυπο, οι οποίες δεν φυσούν τον αέρα στο δωμάτιο ευθεία, αλλά αντ‘ αυτού τον στροβιλίζουν συνεχώς. Η συνέπεια αυτού του στροβιλισμού: Οι ροές αέρα συχνά μετρούνται λανθασμένα σε αυτές τις τοποθεσίες και αυτό περιπλέκει τον προσδιορισμό της ροής όγκου ουσιαστικά.


Η λύση
Η κουκούλα ογκομετρικής παροχής αέρα testo 420 θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά στο βάρος και την ακρίβεια. Με βάρος μόνο 2.9 κιλά και εργονομικές λαβές, οι συχνές ή και δύσκολες μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν άνετα, χωρίς να προκαλέσουν κόπωση και επομένως με ασφάλεια. Και ο καινοτόμος ανορθωτής ροής μετατρέπει την αναταραχή στις εξόδους στροβιλισμού σε μια σχεδόν ομοιόμορφη ροή αέρα, οδηγώντας σε μια πολύ πιο ακριβή μέτρηση.

Εκτός από αυτό, η κουκούλα καταγράφει το κλίμα περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας με έναν ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας καθώς και έναν αισθητήρα απόλυτης πίεσης. Η εφαρμογή είναι επίσης απλή: οι υποδοχές ράβδων σε σχήμα χοάνης υποστηρίζουν την εύκολη και γρήγορη ρύθμιση και το καρότσι που περιλαμβάνεται στην παράδοση εξασφαλίζει ασφαλή μεταφορά. Μέσω της ενσωμάτωσης της εφαρμογής Bluetooth, τα smartphones και τα tablet μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δεύτερη οθόνη και τηλεχειριστήριο. Μετά τη μέτρηση, η App επιτρέπει την οριστικοποίηση και την αποστολή του πρωτοκόλλου μέτρησης απευθείας στην τοποθεσία. Η διαφορική πίεση ή οι μετρήσεις του σωλήνα Pitot είναι επίσης δυνατές με το αφαιρούμενο όργανο μέτρησης εισάγοντας απλώς τη γεωμετρία του αγωγού.Με την κουκούλα όγκου testo 420, οι χρήστες μπορούν γρήγορα και με ακρίβεια να εκπληρώσουν τους νομικούς κανονισμούς για την ποιότητα εσωτερικού αέρα για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού σε εμπορικά κτίρια και σχολεία.

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.