Η τιμή του pH των τροφίμων έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη μικροοργανισμών. Η οξύτητα των φρούτων, οι σάλτσες για σαλάτες, οι μαρμελάδες κ.λπ. είναι φυσικός φραγμός στην ανάπτυξη μικροβίων. Όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του pH, τόσο πιο δύσκολος είναι ο πολλαπλασιασμός των μικροβίων.
Η τιμή pH είναι πιο σημαντική στην επεξεργασία κρέατος και λουκάνικων. Έχει αποφασιστική επίδραση στις ιδιότητες του βασικού προϊόντος, όπως η ικανότητα δέσμευσης νερού, η γεύση, το χρώμα, η τρυφερότητα και η διάρκεια ζωής του κρέατος.
Πώς να μετρήσω το pH;
1. Επιλέξτε το σωστό ηλεκτρόδιο και όργανο για την εφαρμογή.
2. Ελέγξτε το ηλεκτρόδιο (στάθμη υγρού, θραύση γυαλιού, ανοίξτε το βύσμα σφράγισης πριν τη μέτρηση).
3. Ξεπλύνετε το ηλεκτρόδιο με νερό και στεγνώστε. Μην τρίβετε!
4. Βυθίστε το ηλεκτρόδιο στο διάλυμα μέτρησης και ανακατέψτε σύντομα, στη συνέχεια αφήστε το να σταθεί. Η τιμή του μη ανακατεμένου pH είναι συνήθως πιο ακριβής.
5. Περιμένετε έως ότου επιτευχθεί σταθερή τιμή μέτρησης με τη βοήθεια της λειτουργίας αυτόματου Hold.
6. Ξεπλύνετε το ηλεκτρόδιο με νερό της βρύσης και αποθηκεύστε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
7. Η θερμοκρασία του διαλύματος μέτρησης πρέπει να τεκμηριώνεται με την τιμή του pH. Αυτό ισχύει για όλες τις μετρήσεις pH και για όλα τα όργανα μέτρησης pH.
testo 206 pH1
συμπ. μπαταρίες, πώμα αποθήκευσης με τζελ, Top Safe και κλιπ ζώνης/βάση τοίχου