testo 206 pH3
testo 206 pH3
testo 206 pH3
testo 206 pH3

testo 206 pH3

  • Ιδανικό για χρήση σε υγρά και ημιστερεά μέσα (π.χ. στη βιομηχανία τροφίμων)
  • Ανθεκτική, αδιάβροχη θήκη TopSafe, κατάλληλη για πλυντήριο πιάτων (IP68)
  • Αυτόματη αναγνώριση τελικής τιμής (Auto-Hold)
  • Οθόνη 2 γραμμών
  • Δυνατότητα βαθμονόμησης σε 1,2, ή 3 σημεία

*Για την ορθή συντήρηση και καλή λειτουργία του ηλεκτροδίου απαιτείται η χρήση του διαλύματος 0554 2318

0563 2063
135,30 €
Αξία με ΦΠΑ (24%) 167.77€
 

testo 206 pH3
με κεφαλή pH3 με διεπαφή BNC, συμπ. TopSafe, κλιπ ζώνης και βάση τοίχου.

Η σειρά testo 206 είναι ιδανική για εφαρμογές σε υγρά και ημιστερεά μέσα. Τα όργανα ξεχωρίζουν χάρη στο συνδυασμό ενός αισθητήρα εμβύθισης pΗ και ενός αισθητήρα θερμοκρασίας για ακριβή και γρήγορη αποκατάσταση θερμοκρασίας (ο αισθητήρας δε συμπεριλαμβάνεται).

Η αυτόματη αναγνώριση τελικής τιμής υποστηρίζει το χρήστη κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Η αδιάβροχη προστατευτική θήκη TopSafe(ΙΡ68) διασφαλίζει την υγιεινή και προστατεύει από ρύπους και κραδασμούς.
 
Το testo 206-pΗ3 είναι εξοπλισμένο με μία υποδοχή BNC, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση οποιωνδήποτε αισθητήρων pΗ με παρόμοια υποδοχή στο όργανο. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για πολλαπλές εφαρμογές.

*Απαιτείται επιλογή αισθητήρα.

Θερμοκρασία αποθήκευσης
-20 ... +70 °C
Θερμοκρασία λειτουργίας
0 ... +60 °C
Διάρκεια ζωής μπαταριών
80 ώρες
Διαστάσεις (Μ x Π x Y)
197 x 33 x 20 mm (110 x 35 x 20 mm χωρίς αισθητήρα και TopSafe)
Οθόνη
LCD 2 γραμμών
Υλικό περιβλήματος
ABS
Βάρος
69 g
Τύπος προστασίας
με TopSafe: IP68
Τύπος αισθητήρα
Ανάλογα με τον αισθητήρα

Πώς βαθμονομώ το πεχάμετρό μου;

Οδηγίες βαθμονόμησης πεχάμετρων testo.

Πώς πραγματοποιώ μια μέτρηση pH;

Ενεργοποιείτε το πεχάμετρο και έπειτα το εισάγετε στο προς μέτρηση τρόφιμο. Μόλις η τελική τιμή παγώσει, έχετε ολοκληρώσει τη μέτρησή σας. Εάν το πεχάμετρο ήταν αποθηκευμένο πριν από τη μέτρηση, το τινάζετε ελαφρώς και με προσοχή, όπως ένα θερμόμετρο υδραργύρου, ώστε να αποφευχθεί η συγκράτηση αέρα στο ηλεκτρόδιο.

Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω ρυθμιστικά διαλύματα testo;

Τα ρυθμιστικά διαλύματα testo είναι πιστοποιημένα από EN 17025 και με αυτά μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα έχετε αξιόπιστα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, εάν το πεχάμετρό σας δείχνει λάθος τιμές έπειτα από βαθμονομήσεις με μη πιστοποιημένα ρυθμιστικά διαλύματα, δε φέρουμε κάποια ευθύνη.

Πώς ξέρω ότι το ηλεκτρόδιό μου χρειάζεται αλλαγή;

Τα πεχάμετρα testo σας ειδοποιούν για την αντικατάσταση του ηλεκτροδίου με αντίστοιχο μήνυμα.

Πώς ξέρω ότι το πώμα αποθήκευσης με το ηλεκτρολυτικό τζελ χρειάζεται αλλαγή;

Όταν αλλάξει χρώμα και βλέπετε ότι έχει μέσα ρύπους.

Βαθμονομώ το πεχάμετρό μου αλλά η τιμή που βλέπω δεν είναι αυτή του ρυθμιστικού διαλύματος. Κάνω κάτι λάθος;

Όχι. Η τιμή που εμφανίζει το πεχάμετρο κατά τη διαδικασία της βαθμονόμησης μπορεί να έχει κάποια απόκλιση. Μην ανησυχείτε. Αυτό θα διορθωθεί όταν πραγματοποιήσετε την πρώτη μέτρησή σας.

Κάθε πότε πρέπει να βαθμονομώ το πεχάμετρό μου;

Πριν από κάθε μέτρηση ή πριν από κάθε σειρά μετρήσεων. Εάν μετράτε για παράδειγμα κάθε βδομάδα, πριν τη μέτρησή σας θα χρειαστεί να βαθμονομήσετε το όργανο. Εάν μέσα σε μία ημέρα πραγματοποιείτε δεκάδες μετρήσεις, τότε προτείνουμε κάθε δέκα περίπου μετρήσεις να βαθμονομείτε το όργανο.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω το πεχάμετρό μου και πώς;

Το πεχάμετρό σας είναι σημαντικό να είναι καθαρό πριν και μετά από κάθε μέτρηση, διότι το διάφραγμά του είναι πορώδες και μπορεί να συγκρατήσει ουσίες, με αποτέλεσμα οι μετρήσεις σας να είναι ανακριβείς.

Για να καθαρίσετε το πεχάμετρό σας, απλά ανακινείτε τον αισθητήρα σε ένα ποτήρι με καθαρό νερό και τον ταμπονάρετε ελαφρά με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια ή με χαρτί κουζίνας. Προσοχή: Δεν τρίβουμε τον αισθητήρα.

Μέτρηση pH για ανάλυση πόσιμου νερού

Από το 1980 έχουν θεσπιστεί νομικές ευρωπαϊκές οδηγίες, οι οποίες έχουν ρυθμίσει τις οριακές τιμές συγκεκριμένων παραμέτρων στο πόσιμο νερό. Το διάταγμα για το πόσιμο νερό της 21ης Μαΐου 2001 στη Γερμανία αποφάσισε ότι οι επιχειρήσεις παροχής νερού υποχρεούνται να παρέχουν στους πελάτες τους πόσιμο νερό το οποίο να ανταποκρίνεται στην ποιότητα που ορίζεται στο διάταγμα για το πόσιμο νερό. Η τιμή του pH είναι μια σημαντική παράμετρος για τον προσδιορισμό της ποιότητας του νερού.

Τα δείγματα νερού που λαμβάνονται πρέπει να ελέγχονται για την τιμή του pH τους απευθείας ή αμέσως μετά τη δειγματοληψία. Αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει το όξινο όριο 6,5 ή το αλκαλικό όριο 9,5 και θα πρέπει κανονικά να βρίσκεται στο ουδέτερο εύρος περίπου 7.

   

Μέτρηση pH στη βιομηχανία των καλλυντικών

Η τιμή του pH είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά στην αξιολόγηση της ποιότητας των καλλυντικών προϊόντων. Τα καλλυντικά προϊόντα που είναι πολύ όξινα ή πολύ αλκαλικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή εξανθήματα στο δέρμα. Η τιμή pH του δέρματος είναι κανονικά μεταξύ 5 και 6,5 χάρη στο φυσικό προστατευτικό όξινο μανδύα του. Τα καθαριστικά «ουδέτερου pH» είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς όξινα και μπορούν να στηρίξουν τον προστατευτικό όξινο μανδύα του δέρματος, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, αλκαλικά καθαριστικά θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τη διαδικασία του δέρματος για την αναπλήρωση των φυσικών ελαίων του.

Κατά συνέπεια, η τιμή pH των καλλυντικών πρέπει να παρακολουθείται, να ελέγχεται και, εάν είναι απαραίτητο, να προσαρμόζεται από το στάδιο της παραγωγής, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να έχει την απαιτούμενη τιμή.

Μέτρηση του pH για τη διασφάλιση της ποιότητας στον τομέα των τροφίμων

Η τιμή του pH των τροφίμων έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξη μικροοργανισμών και συνεπώς στην ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Για το λόγο αυτό, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την τιμή pH ως ποιοτικό χαρακτηριστικό για την αξιολόγηση της τροφής τους. Για παράδειγμα, η τιμή του pH έχει μεγάλη σημασία στην παρασκευή κρέατος, αλλαντικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η τιμή του pH είναι μια σημαντική ποιοτική παράμετρος στον τομέα των τροφίμων. Επηρεάζει ιδιαιτέρως τις ιδιότητες του κρέατος και των προϊόντων με βάση το κρέας, ιδίως όσον αφορά στην ικανότητα δέσμευσης νερού, τη γεύση, το χρώμα, την ευαισθησία και τη διάρκεια ζωής. Στον τομέα της αρτοποιίας, η οξύτητα του προζυμιού μπορεί να προσδιοριστεί μέσω της τιμής του pH. Στην περίπτωση προϊόντων όπως τα ντρέσινγκ για σαλάτες, η τιμή του pH συμβάλλει στην εξασφάλιση σταθερής ποιότητας ή σταθερής οξύτητας του προϊόντος.

6 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Αυτός ο ιστότοπος αποθηκεύει cookies στον υπολογιστή σας.
Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου μας και να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, τόσο σε αυτό το site όσο και σε άλλα media.