testo 175 T2
- Υψηλό επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων
- Μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη
- Αποθήκευση για 1.000.000 μετρήσεις
- Διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως 3 χρόνια
- Μεταφορά δεδομένων μέσω καλωδίου USB ή κάρτας SD
- Πληροί το πρότυπο DIN EN 12830
- Άμεση και δωρεάν λήψη του λογισμικού ComSoft Basic στα ελληνικά
testo 175 T2
δικαναλο καταγραφικό θερμοκρασίας με εσωτερικό αισθητήρα (NTC) και σύνδεση εξωτερικού αισθητήρα (NTC) συμπ. βάση τοίχου, κλειδαριά, μπαταρίες και πρωτόκολλο βαθμονόμησης
Το testo 175 T1 είναι το συμπαγές καταγραφικό για τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση χώρων ψύξης και βαθιάς κατάψυξης, καθώς και για την τεκμηρίωση της θερμοκρασίας σε οχήματα μεταφοράς και παράδοσης. Η μεγάλη μνήμη χωρητικότητας 1.000.000 μετρήσεων και οι μπαταρίες μακράς-διαρκείας καθιστούν δυνατή την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ανά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, παρά τον σύντομο ρυθμό μέτρησης.
Το λογισμικό ComSoftBasic επιτρέπει τον γρήγορο προγραμματισμό των καταγραφικών, όπως και μια εύκολη ανάλυση των δεδομένων. Η έκδοση testo 175 Τ2 έχει μια επιπλέον σύνδεση για έναν εξωτερικό αισθητήρα θερμοκρασίας NTC για τη μέτρηση για παράδειγμα της θερμοκρασίας του πυρήνα των αγαθών.
Όπως όλα τα καταγραφικά testo για εφαρμογές στον τομέα των τροφίμων, τα testo 175 T1 και T2 δοκιμάζονται σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN12830 και καλύπτουν τις προδιαγραφές του HACCP.
- Εύρος μέτρησης
- -35 ... +55 °C εσ. -40 ... +120 °C εξ.
- Ακρίβεια
- ±0,5 °C (-35 ... +55 °C) εσ. ±0,3 °C (-40 ... +120 °C) εξ.
- Κανάλι
- 1 x εσωτερικό, 1 x εξωτερικό
- Ανάλυση
- 0.1 °C
Αδιάβροχος αισθητήρας θερμοκρασίας επιφάνειας, για επίπεδες επιφάνειες
Αισθητήρας σωλήνων με ταινία Velcro με διάμετρο έως μεγ. 75 mm
Αισθητήρας θερμοκρασίας για επίπεδες επιφάνειες
Αισθητήρα θερμοκρασίας επιφάνειας τοίχων
Αδιάβροχος αισθητήρας βύθισης / διείσδυσης
Αισθητήρας θερμοκρασίας με κοντό στέλεχος
Αισθητήρας με θήκη αλουμινίου
Αισθητήρας με θήκη αλουμινίου
Ακριβής αισθητήρας θερμοκρασίας
Αισθητήρας διείσδυσης
Ανοξείδωτος αισθητήρας τροφίμων
Στιβαρός αισθητήρας τροφίμων
Αισθητήρας κατεψυγμένων τροφίμων
ComSoft Professional
ComSoft CFR 21 Μέρος 11
Παρακολούθηση και τεκμηρίωση της θερμοκρασίας σε ψυκτικούς θαλάμους
Πολλά τρόφιμα ή φάρμακα πρέπει να αποθηκεύονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης, αλλά και σε εξειδικευμένες ψυκτικές αποθήκες. Η θερμοκρασία πρέπει να τεκμηριωθεί σε όλες αυτές τις ψυκτικές εγκαταστάσεις, καθώς ισχύουν αυστηροί κανονισμοί για τη διαχείριση της ποιότητας τόσο στις βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων όσο και στις φαρμακοβιομηχανίες.
Τα καταγραφικά τοποθετούνται συνήθως στα «Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου» (CCP) ενός κρύου αποθηκευτικού χώρου για να μπορούν να ανιχνεύονται τυχόν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Τα κρίσιμα σημεία περιλαμβάνουν πόρτες ή περάσματα σε άλλες ζώνες θερμοκρασίας εντός αποθήκης.
Παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε περιοχές αποθήκευσης κατεψυγμένων τροφίμων
Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις όπου πρέπει να αποθηκεύονται (βαθιά) κατεψυγμένα τρόφιμα. Αυτές κυμαίνονται από ψυκτικούς θαλάμους σε μικρούς κατασκευαστές τροφίμων (π.χ. κρεοπωλεία), εστιατόρια και σούπερ μάρκετ, αίθουσες καταψύξεως στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, μέχρι εξειδικευμένες ψυκτικές αποθήκες. Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις, η θερμοκρασία πρέπει να τεκμηριώνεται συνεχώς. Στην Ευρώπη επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο συσκευές καταγραφής θερμοκρασίας που συμμορφώνονται με το πρότυπο EN 12830.
Τα καταγραφικά δεδομένων χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα σε αυτές τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Το όργανο μέτρησης είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό του καταψύκτη στα κρίσιμα σημεία όπου είναι δυνατόν, όπως πόρτες ή μονάδες ψύξης, όπου καταγράφει δεδομένα θερμοκρασίας σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα (συνήθως: κάθε 15 λεπτά).
Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, τα καταγεγραμμένα δεδομένα μπορούν κατά συνέπεια να αναλυθούν και να αποθηκευτούν.
Παρακολούθηση και τεκμηρίωση θερμοκρασιών αποθήκευσης
Η σωστή τήρηση των θερμοκρασιών αποθήκευσης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τον ποιοτικό έλεγχο πολλών προϊόντων. π.χ. στον τομέα των τροφίμων και των φαρμακευτικών προϊόντων.
Τα καταγραφικά δεδομένων χρησιμοποιούνται συνήθως για το σκοπό αυτό. Παρακολουθούν και τεκμηριώνουν αυτόματα την πορεία της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην επαλήθευση της διατήρησης της ποιότητας του προϊόντος.
Η άμεση εμφάνιση των παραβιάσεων των οριακών τιμών επιτρέπει την ταχεία ανταπόκριση στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Με τη βοήθεια του λογισμικού διαμόρφωσης και ανάγνωσης, μπορούν επίσης να γίνουν προσαρμοσμένες διαμορφώσεις μέτρησης και τα καταγεγραμμένα δεδομένα μετρήσεων μπορούν να αναλυθούν και να αποθηκευτούν.
Παρακολούθηση και τεκμηρίωση θερμοκρασιών κατά τη μεταφορά
Η ομαλή καταγραφή και τεκμηρίωση των δεδομένων μέτρησης παίζει σημαντικό ρόλο για όλα τα προϊόντα που είναι ευαίσθητα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή προϊόντα τα οποία πρέπει να αποθηκευτούν σε μια προκαθορισμένη περιοχή.
Οι λανθασμένες συνθήκες θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες ποιότητας μέχρι στην πλήρη απώλεια αξίας για τα προϊόντα που παρακολουθούνται.
Με τη βοήθεια ενός καταγραφικού, τα εμπορεύματα υπό μεταφορά μπορούν να παρακολουθούνται για να βεβαιωθεί ότι παρατηρούνται συγκεκριμένες ζώνες θερμοκρασίας. Αυτές οι τιμές μπορούν στη συνέχεια να διαβαστούν, να αναλυθούν και να αποθηκευτούν χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό.