testo 175 T3
- Υψηλή ασφάλεια δεδομένων
- Μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη
- Αποθήκευση για 1.000.000 μετρήσεις
- Διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως 3 χρόνια
- Μεταφορά δεδομένων μέσω καλωδίου USB ή κάρτας SD
- Πληροί το πρότυπο DIN EN 12830
- Δύο εξωτερικές υποδοχές αισθητήρων (θερμοζεύγος τύπου Τ και τύπου K)
- Άμεση και δωρεάν λήψη του λογισμικού ComSoft Basic στα ελληνικά
καταγραφικό θερμοκρασίας δύο καναλιών, με συνδέσεις για δύο εξωτερικούς αισθητήρες τύπου Κ και τύπου Τ. συμπ. βάση τοίχου, κλειδαριά, μπαταρίες και πρωτόκολλο βαθμονόμησης
Συχνά, η θερμοκρασία πρέπει να παρακολουθείται και να καταγράφεται ταυτόχρονα σε δύο τοποθεσίες. Το testo 175 T3 είναι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις, χάρη στις δύο υποδοχές αισθητήρων (τύπου K και τύπου T). Το μεγάλο εύρος μέτρησης καθιστά το καταγραφικό κατάλληλο για πολλαπλές εφαρμογές. Το λογισμικό ComSoft Basic επιτρέπει έναν γρήγορο προγραμματισμό των καταγραφικών, καθώς και μια εύκολη ανάλυση και εκτύπωση των δεδομένων.
Με το testo 175 Τ3 και τους ευέλικτους εξωτερικούς αισθητήρες μπορείτε, για παράδειγμα, να εκτελέσετε στοχοθετημένους ελέγχους σχετικά με τη ροή και την επιστροφή θερμοκρασίας των θερμαντικών σωμάτων, προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν βλάβες στο σύστημα θέρμανσης.
- Θερμοκρασία αποθήκευσης
- -20 ... +55 °C
- Θερμοκρασία λειτουργίας
- -20 ... +55 °C
- Διάρκεια ζωής μπαταριών
- 3 χρόνια (με ρυθμό μέτρησης 15 λεπτά, στους 25˚C)
- Διαστάσεις (Μ x Π x Y)
- 89 x 53 x 27 mm
- Τύπος προστασίας
- IP 65
- Εγγύηση
- 2 χρόνια
- Ρυθμός μέτρησης
- 10 sec - 24 h
- Μνήμη
- 1 εκατ. μετρήσεις
- Κανάλια
- 2 εξωτερικά
- Εύρος μέτρησης
- -50 ... + 400˚ C
- Ακρίβεια
- ±0.5 °C (-50 ... +70 °C) ±0.7 % της μετρ. τιμής (+70.1 ... +1000 °C)
- Ανάλυση
- 0.1 °C
- Εύρος μέτρησης
- -50 ... +1000 °C
- Ακρίβεια
- ±0.5 °C (-50 ... +70 °C) ±0.7 % της μετρ. τιμής (+70.1 ... +1000 °C)
- Ανάλυση
- 0.1 °C
Αισθητήρας κατεψυγμένων τροφίμων
Γρήγορος αδιάβροχος αισθητήρας θερμοκρασίας
ComSoft Professional
ComSoft CFR 21 Μέρος 11
Ευέλικτος αισθητήρας θερμοκρασίας
Ευέλικτος αισθητήρας θερμοκρασίας
Αδιάβροχος ανοξείδωτος αισθητήρας τροφίμων
Αδιάβροχος ανθεκτικός αισθητήρας
Ευέλικτος αισθητήρας θερμοκρασίας με άκρο βύθισης
Αναλογικός αισθητήρας για μετρήσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες
Μαγνητικός αισθητήρας θερμοκρασίας
Μαγνητικός αισθητήρας θερμοκρασίας
Αισθητήρας περιτύλιξης αγωγού με ταινία Velcro
Αισθητήρας θερμοκρασίας με βραχίονα σύσφιξης
Ευέλικτος αισθητήρας
Παρακολούθηση και τεκμηρίωση της θερμοκρασίας σε ψυκτικούς θαλάμους
Πολλά τρόφιμα ή φάρμακα πρέπει να αποθηκεύονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε ψυκτικούς θαλάμους αποθήκευσης, αλλά και σε εξειδικευμένες ψυκτικές αποθήκες. Η θερμοκρασία πρέπει να τεκμηριωθεί σε όλες αυτές τις ψυκτικές εγκαταστάσεις, καθώς ισχύουν αυστηροί κανονισμοί για τη διαχείριση της ποιότητας τόσο στις βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων όσο και στις φαρμακοβιομηχανίες.
Τα καταγραφικά τοποθετούνται συνήθως στα «Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου» (CCP) ενός κρύου αποθηκευτικού χώρου για να μπορούν να ανιχνεύονται τυχόν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Τα κρίσιμα σημεία περιλαμβάνουν πόρτες ή περάσματα σε άλλες ζώνες θερμοκρασίας εντός αποθήκης.
Παρακολούθηση της θερμοκρασίας σε περιοχές αποθήκευσης κατεψυγμένων τροφίμων
Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις όπου πρέπει να αποθηκεύονται (βαθιά) κατεψυγμένα τρόφιμα. Αυτές κυμαίνονται από ψυκτικούς θαλάμους σε μικρούς κατασκευαστές τροφίμων (π.χ. κρεοπωλεία), εστιατόρια και σούπερ μάρκετ, αίθουσες καταψύξεως στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, μέχρι εξειδικευμένες ψυκτικές αποθήκες. Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις, η θερμοκρασία πρέπει να τεκμηριώνεται συνεχώς. Στην Ευρώπη επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο συσκευές καταγραφής θερμοκρασίας που συμμορφώνονται με το πρότυπο EN 12830.
Τα καταγραφικά δεδομένων χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα σε αυτές τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Το όργανο μέτρησης είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό του καταψύκτη στα κρίσιμα σημεία όπου είναι δυνατόν, όπως πόρτες ή μονάδες ψύξης, όπου καταγράφει δεδομένα θερμοκρασίας σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα (συνήθως: κάθε 15 λεπτά).
Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, τα καταγεγραμμένα δεδομένα μπορούν κατά συνέπεια να αναλυθούν και να αποθηκευτούν.
Παρακολούθηση και τεκμηρίωση θερμοκρασιών αποθήκευσης
Η σωστή τήρηση των θερμοκρασιών αποθήκευσης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τον ποιοτικό έλεγχο πολλών προϊόντων. π.χ. στον τομέα των τροφίμων και των φαρμακευτικών προϊόντων.
Τα καταγραφικά δεδομένων χρησιμοποιούνται συνήθως για το σκοπό αυτό. Παρακολουθούν και τεκμηριώνουν αυτόματα την πορεία της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην επαλήθευση της διατήρησης της ποιότητας του προϊόντος.
Η άμεση εμφάνιση των παραβιάσεων των οριακών τιμών επιτρέπει την ταχεία ανταπόκριση στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Με τη βοήθεια του λογισμικού διαμόρφωσης και ανάγνωσης, μπορούν επίσης να γίνουν προσαρμοσμένες διαμορφώσεις μέτρησης και τα καταγεγραμμένα δεδομένα μετρήσεων μπορούν να αναλυθούν και να αποθηκευτούν.
Παρακολούθηση και τεκμηρίωση θερμοκρασιών κατά τη μεταφορά
Η ομαλή καταγραφή και τεκμηρίωση των δεδομένων μέτρησης παίζει σημαντικό ρόλο για όλα τα προϊόντα που είναι ευαίσθητα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή προϊόντα τα οποία πρέπει να αποθηκευτούν σε μια προκαθορισμένη περιοχή.
Οι λανθασμένες συνθήκες θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες ποιότητας μέχρι στην πλήρη απώλεια αξίας για τα προϊόντα που παρακολουθούνται.
Με τη βοήθεια ενός καταγραφικού, τα εμπορεύματα υπό μεταφορά μπορούν να παρακολουθούνται για να βεβαιωθεί ότι παρατηρούνται συγκεκριμένες ζώνες θερμοκρασίας. Αυτές οι τιμές μπορούν στη συνέχεια να διαβαστούν, να αναλυθούν και να αποθηκευτούν χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό.